У Криму вирішують питання міжнаціональної згоди довгостроковим будівництвом

5

У «державній раді республіки Крим» відбулася «робоча нарада» під головуванням «спікера» Владіміра Константінова. Під час зібрання «депутати» заслухали інформацію «члена президії» Едіпа Гафарова про перебіг реалізації «федеральної цільової програми “Соціально-економічний розвиток республіки Крим і міста Севастополя до 2025 року”» за напрямком «Забезпечення міжнаціональної згоди».

За словами Гафарова, програма передбачає будівництво 75 об’єктів соціальної, інженерної та дорожньої інфраструктури на суму 18,19 мільярдів рублів (понад 9 млрд гривень) у місцях компактного проживання репатріантів. Колаборант зазначив, що від запланованої кількості об’єктів збудовано вже 56, ще 13 перебувають на різних стадіях спорудження.

Було повідомлено, що за дорученням «голови державної ради республіки Крим» Владіміра Константінова «комітет з питань міжнаціональних відносин» візьме на контроль перебіг реалізації низки проектів.

Зокрема, буде надано допомогу в супроводі завершення будівництва центру поліетнічної культури молоді при «Кримському інженерно-педагогічному університеті», яке триває з 2016 року: наразі об’єкт готовий на 71%, терміни його впровадження в експлуатацію неодноразово переносилися через часту зміну підрядників.

Аналогічна ситуація виникла з будівництвом загальноосвітньої школи на 600 місць у Бахчисараї, готової на 45%.

За словами Гафарова, будівництво 48-квартирного житлового будинку для репатріантів у місті Старий Крим, готового на 40%, продовжив новий підрядник. Також на контроль узято будівництво двох 160-квартирних житлових будинків у селищі Гвардійське Сімферопольського району, 120-квартирного житлового будинку в Ялті, 72-квартирних житлових будинків у Керчі, Судаку та селищі Малий Маяк (Алушта) 48-квартирного житлового будинку в селищі Еді-Кую (Леніне).

Необхідний комплекс заходів підтримки обговорюватиметься під час найближчого засідання «комітету з питань міжнаціональних відносин».

#нам_пишуть

Запис У Криму вирішують питання міжнаціональної згоди довгостроковим будівництвом спершу з'явиться на Голос Криму.

Предыдущая статьяКурс евро упал на 12 копеек: Сколько стоит доллар сегодня
Следующая статьяБелый дом: В НАТО дискутируют о приглашении Украины, консенсуса нет