У Феодосії планується будівництво дитячого хоспісу на пожертви

7

«Генеральний директор Кримського дитячого хоспісу» Анна Рижкова повідомила, що завдяки благодійній акції «Біла квітка» (рос. «Белый цветок») було зібрано 15 мільйонів рублів (близько 8 млн гривень) на будівництво дитячого хоспісу у Феодосії.

За її словами, терміни завершення будівництва залежать від фінансування. Також Рижкова додала, що на території держави-окупанта діють 20 дитячих хоспісів, і всі вони побудовані на благодійні кошти.

Будівництво «першого в Росії» дитячого хоспісу біля моря було анонсоване восени 2023 року. В квітні 2024 року повідомлялося, що хоспіс у Феодосії планується побудувати у 2025–2027 роках за понад 500 млн рублів (більше ніж 250 млн. гривень). Для цього була заснована у 2019 році некомерційна організація «Кримський дитячий хоспіс», яка в 2023 році отримала у безоплатне користування будівлю колишньої їдальні дитячого табору площею понад 1 тис. кв. м на березі моря поблизу Золотого пляжу та земельну ділянку площею 1,6 га від від «міністерства майнових і земельних відносин республіки Крим». Партнером підготовчих робіт виступила група компаній «КримСпецГеологія», генеральним проектувальником – архітектурна майстерня «Бюро 82».

Передбачається, що хоспіс у Феодосії матиме 20 ліжок, тоді як станом на весну 2024 року на ТОТ АР Крим мешкали 160 важкохворих дітей, що потребували паліативної допомоги.

З 2022 року для таких дітей на базі «республіканської дитячої клінічної лікарні» у Сімферополі було відкрито лише 10 ліжок. За даними організації «Кримський дитячий хоспіс», станом на лютий 2023 року під її опікою перебували понад 60 невиліковно хворих дітей.

Будівництво дитячого хоспісу в Криму планувалося на 2021 рік у селі Новозбур’ївці Сімферопольського району, де зареєстровано організацію «Кримський дитячий хоспіс». Для цієї мети вона отримала у безоплатне користування земельну ділянку менше 1 га, на якій розташовувалася шкільна будівля площею у 850 кв. м. Втім, як з оформленням ділянки, так і з пристосуванням будівлі виникли труднощі. Зокрема, з’ясувалося, що споруда реконструкції не підлягає, а ділянка довкола неї не дозволяла адаптувати простір для доступного середовища, важливого для дітей з особливими потребами.

#нам_пишуть

Запис У Феодосії планується будівництво дитячого хоспісу на пожертви спершу з'явиться на Голос Криму.

Предыдущая статьяПосле увеличения численности армии РФ расходы на ее содержание удвоятся
Следующая статьяУ Криму збільшаться внески за капремонт будинків