Окупаційного чиновника з Криму судитимуть за держзраду і колабораціонізм

7

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт щодо окупаційного чиновника з Криму. Його дії кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України) та колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Обвинуваченому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідством встановлено, що до окупації півострова громадянин України обіймав посаду першого заступника начальника територіального управління Держгірпромнагляду в АР Крим та місті Севастополі. У 2014 році обвинувачений зрадив присязі держслужбовця та почав працювати в окупаційному Міжрегіональному управлінні Федеральної служби з екологічного, технологічного та атомного нагляду по Республіці Крим та місту Севастополю на посадах «начальника відділу», а згодом – «заступника керівника».

У травні 2023 року він був призначений «виконуючим обов’язки керівника» вказаного окупаційного відомства, яке очолює донині. На вказаній посаді «чиновник» сприяє реалізації політики держави-агресора та забезпечує діяльність її окупаційних органів виконавчої влади на тимчасово окупованій території Криму.

Запис Окупаційного чиновника з Криму судитимуть за держзраду і колабораціонізм спершу з'явиться на Голос Криму.

Предыдущая статьяВ Британии министра по вопросам преступности обокрали во время ее выступления о кражах
Следующая статьяУ Криму п’ятикласник побив вчительку